DOOR is genomineerd voor twee GLAMi Awards

Het digitale platform van de Anne Frank Stichting en de verhalenwebsite TILT van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn genomineerd voor een GLAMi Award. Deze internationale museumprijs voor de beste innovatieve museumprojecten wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het MuseWeb congres in Boston (MW19). De prijs stond voorheen bekend als de The Best of the Web award.

De GLAMi Awards tonen het beste werk in de cultuursector. Veelal interactieve projecten die het publiek op een innovatieve wijze informeren, enthousiasmeren en betrekken.

De Anne Frank Stichting is genomineerd in de categorie Marketing and Promotion. TILT in de categorie Exhibition and Collection Extension: Non-Website Category.

Bekijk alle genomineerden op de GLAMi Finalists pagina

 

Van video marketingstrategie tot final edit

Live video op socials kent een ongekende opmars sinds de kick-off in 2016. Inmiddels kijkt 63% van de millennials vaak live content. Het creëert urgentie, het is authentiek, het bereik is groot en uiteraard maakt het een meer directe interactie mogelijk met het publiek.

Design Sprint voor musea: innoveren in slechts vijf dagen

Zie jij talloze kansen om de voor, tijdens en na beleving van museumbezoekers te verbeteren, maar loop je continu tegen dezelfde problemen aan? Weinig tijd, weinig budget en lastig te overtuigen collega’s?