Fullscreen image

Beleef de oudste museumhaven

Maritiem Museum Rotterdam

Reuring in de haven!

Het Maritiem Museum wil mensen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op deze plek begon. Om nog dieper in het heden en verleden van de Rotterdamse haven te duiken is de Maritiem Museum app ontwikkeld voor jong en oud. Er zijn twee tours binnen de gratis app, een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw ingesproken door medewerkers.

Website screenshot

Het resultaat

De Maritiem Museum app verrijkt de beleving voor museumbezoekers vanaf 8 jaar. De app begeleidt je tijdens je bezoek, geeft veel extra informatie door middel van (historische) foto’s, video’s en audio ingesproken door o.a. de bekende Rotterdammer John Buijsman. De speciaal ontworpen ‘luisterbuizen’ en ‘tijdkijkers’ versterken de beleving door de fysieke ruimte en de audiovisuele content met elkaar te verbinden. Tenslotte ontvangt de bezoeker via de app een digitaal souvenir als herinnering.

Fullscreen image

Luisterbuizen en tijdkijkers

In deze video zie je de werking van de 'luisterbuizen' en 'tijdkijkers' op de kades en steigers.

Luisterbuis

Wanneer je je telefoon in een luisterbuis schuift, hoor je audiofragmenten op volle sterkte, terwijl je geniet van het uitzicht op het Maritiem District, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.

split image

Tijdkijker

Door je telefoon in een tijdkijker te plaatsen transformeert de museumhaven van nu, door middel van film en animatie, tot de haven van vroeger.

split image

Live GPS locatie

De app opent met de plattegrond van de museumhaven inclusief de live GPS locatie, zodat de bezoeker zich gemakkelijk door het gebied kan navigeren. De ‘luisterbuizen’ en ‘tijdkijkers’ staan verspreid over de kades en steigers met duidelijk zichtbare QR-codes.

Website screenshot

Audiotour door medewerkers museum

Het Maritiem Museum beheert een maritieme collectie die behoort tot de wereldtop. In de audiotour vertellen diverse medewerkers van het museum hun persoonlijke verhaal over objecten uit de collectie.

Website screenshot