Van video marketingstrategie tot final edit

Live video op socials kent een ongekende opmars sinds de kick-off in 2016. Inmiddels kijkt 63% van de millennials vaak live content. Het creëert urgentie, het is authentiek, het bereik is groot en uiteraard maakt het een meer directe interactie mogelijk met het publiek.

“1 minuut video staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden”

Dat video onmisbaar is in je marketingstrategie is bekend. 80% van al het internetverkeer in 2019 zal bestaan uit (live) video. Social video genereert 1200% meer engagement dan tekst en afbeeldingen gecombineerd en 90% van de consumenten geeft aan dat video helpt bij het doen van een aankoop. 

Instagram gaat met de lancering van IGTV de concurrentie aan met YouTube, Facebook is aan het experimenteren met het nieuwe videoplatform Watch en alle social grootmachten investeren flink in livestreaming.

Kijkt jouw doelgroep binnenkort alleen nog maar 1 minuut vertical video’s via Insta Stories of nemen ze juist de tijd voor een inhoudelijke 1:1 long-form video? Is de restauratie van een kunstwerk of een rondleiding langs de nieuwe tentoonstelling nu wel of niet interessant om live uit te zenden? En hoe pak je dat precies aan?

DOOR is gespecialiseerd in (live) videomarketing. We zijn ervan overtuigd dat video in combinatie met nieuwe technologieën en digital storytelling de totaalervaring voor, tijdens en na het bezoek versterkt.

De afgelopen jaren hebben wij succesvolle videocampagnes ontwikkeld voor o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, waarbij de strategie van explainer video’s voor de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ leidde tot extra conversie en een ongekend hoge CTR. De expositie ‘BABEL’ was de proeftuin voor een geslaagde eerste live rondleiding door conservatoren op Facebook.

“Het gebruik van video op een landingspagina of e-mail kan de conversie verhogen met 80%”

DOOR helpt instellingen aan te sluiten bij nieuwe digitale ontwikkelingen om het publiek een eigentijdse cultuurervaring te bieden. Het publiek wil cultuur ook thuis of onderweg beleven met smartphone, tablet of laptop en verwacht van musea in deze behoefte te voorzien met krachtige content. Video mag daarom niet ontbreken in de marketingstrategie.

DOOR voorziet in een een end-to-end video marketingstrategie aan de hand van een customer journey. We bekijken welke touchpoints in de totale klantreis interessant zijn om video in te zetten. Vervolgens bepalen we wat voor soort video en kanaal het beste aansluit bij de beoogde doelgroep en het te behalen doel, want een geanimeerde explainer video op YouTube heeft natuurlijk een heel ander effect dan een vlog op Insta.

Na het bepalen van de strategie gaan we aan de slag met de productie van de video’s. Van het schrijven van het script, het schetsen van een storyboard tot de final edit. Wij hebben alles in huis. Ook op het gebied van 360 graden fotografie en videografie, Augmented Reality en Virtual Reality video’s hebben wij veel ervaring. Tot slot bekijken we samen de behaalde resultaten in een uitgebreide analyse per kanaal.

“Facebook Live video’s worden 3 x langer gekeken dan reguliere video’s”

Live video op socials kent een ongekende opmars sinds de kick-off in 2016. Inmiddels kijkt 63% van de millennials vaak live content. Het creëert urgentie, het is authentiek, het bereik is groot en uiteraard maakt het een meer directe interactie mogelijk met het publiek. De ‘backstage experience’ is uniek en zorgt voor 6 x meer interactie dan een reguliere video.

DOOR heeft een livestream specialist in huis. Samen met de specialist worden de wensen vertaald in een haalbaar live event op maat. Een basis stream met 1 camera kan worden uitgebreid tot de registratie van een groot event. Een live restauratie in een museumzaal kan worden aangevuld met een Q&A met de restaurator, de kijkers en een kenner aan de andere kant van de wereld.

Ook bij een livestream is de totaalervaring belangrijk. Samen vormen we een redactie, schrijven we het script en bepalen we naar welke socials en webplayers we uitzenden. Simultaan streamen naar meerdere kanalen is mogelijk. De aankondiging en after edit van de stream zijn uiteraard onderdeel van het totaalpakket.

Heb je interesse in wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie op het gebied van (live) video? Vraag naar de mogelijkheden!

Neem contact op met Jacco Ouwerkerk of Tanja Zuijderwijk.

Van video marketingstrategie tot final edit

Live video op socials kent een ongekende opmars sinds de kick-off in 2016. Inmiddels kijkt 63% van de millennials vaak live content. Het creëert urgentie, het is authentiek, het bereik is groot en uiteraard maakt het een meer directe interactie mogelijk met het publiek.

Design Sprint voor musea: innoveren in slechts vijf dagen

Zie jij talloze kansen om de voor, tijdens en na beleving van museumbezoekers te verbeteren, maar loop je continu tegen dezelfde problemen aan? Weinig tijd, weinig budget en lastig te overtuigen collega’s?